Επιστημονικό Ημερολόγιο 2020


Κατεβάστε εδώ
Φέτος για δεύτερη φορά κυκλοφορούμε ένα ημερολόγιο που πάει κόντρα στα στάνταρ και στο κατεστημένο.
Κόντρα στα ημερολόγια που συνήθως αναφέρονται σε φανταστικά ή μη πρόσωπα με μαγικές ή εξωπραγματικές δυνάμεις συμφώνα με τις προσταγές της επικρατούσας θρησκείας. Για να καλύψουμε την ανάγκη (και όχι απλά ζήτηση) για ενός άλλου είδους ημερολόγιο, σας προσφέρουμε και για το 2020 ένα ημερολόγιο που τιμά την επιστημονική πρόοδο.
Ένα ημερολόγιο με αναφορές σε ανθρώπους που χωρίς καμιά αμφιβολία έδρασαν με σημαντικό τρόπο στην πρόοδο της ανθρωπότητας σε αντίθεση με την προσήλωση στο μεσαίωνα και τις τακτικές του. Αντί να τιμούμε τον θάνατο και το πέρασμα στη μεταφυσική, τιμούμε τη γέννηση και το πέρασμα στη ζωή και τη δημιουργία.
Αντί να χαϊδεύουμε το φαντασιακό, αγκαλιάσαμε για δεύτερη φορά την πραγματικότητα.

Τη χρονιά που μας πέρασε στη χώρα μας, γίναμε μάρτυρες προώθησης ψευδοεπιστήμης από δήθεν επιστημονικά σωματεία που συνεχίζουν να προωθούν άτομα που ενώ δεν έχουν σχέση με την επιστήμη παρουσιάζονται ως ειδικοί και μάλιστα ως πρωτοπόροι για το γυναικείο φύλο.
Γίναμε μάρτυρες επίσης της αποκάλυψης ότι μια κυρία με επιστημονική κατάρτιση χρησιμοποιούσε παραποιημένα στοιχεία και βραβεία που δεν υπάρχουν για να απολαμβάνει επί χρόνια τις δάφνες ως η «γυναίκα πρότυπο επιστήμονα» για την Ελλάδα.
Αυτά φυσικά μόνο θλίψη και θυμό μπορούν να μας προκαλέσουν και δε θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε αναπάντητα.
Για αυτόν τον σκοπό από το δικό μας μετερίζι, προσθέσαμε πολλές περισσότερες γυναίκες επιστήμονισσες στο ημερολόγιο, γυναίκες που χωρίς αυτές η ζωή μας θα ήταν πολύ διαφορετική, γυναίκες πραγματικά πρότυπα προς μίμηση και όχι ψεύτικα πρότυπα που μοναδικό αποτέλεσμα έχουν να υποβιβάσουν ακόμα περισσότερο τη θέση της γυναίκας στην επιστήμη σε μια βαθειά πατριαρχική κοινωνία.
Ελπίζουμε και πάλι να σταθεί το ημερολόγιο μας ως έναυσμα για την γνωριμία με τον κόσμο των πραγματικών επιστημόνων και του έργου τους, ένα μικρό βήμα μακριά από τον τσαρλατανισμό και το σκοταδισμό.

Όπως και πριν, θέλοντας να προκαλέσουμε την περιέργεια αλλά και να ξεσηκώσουμε το αίσθημα της αναζήτησης αναφέρουμε μόνο το όνομα και σαν οπτικό βοήθημα ένα εικονίδιο χαρακτηριστικό για τον τομέα δράσης του επιστήμονα αφήνοντας τη χαρά της ανακάλυψης της συνολικής πληροφορίας στον χρήστη.
Το ημερολόγιο αυτό παρέχεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή και με δυνατότητα donate.
Είναι φτιαγμένο σε μέγεθος κατάλληλο για εκτύπωση σε χαρτί Α5 ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να το εκτυπώσει ελεύθερα και να το χρησιμοποιήσει.
Πηγή του ημερολογίου είναι ο ιστότοπος https://scientificcalendargr.blogspot.com/

Comments

Popular Posts